Ja, ik niet, maar wel een deelneemster uit ons taalcafé Eiman Ghadban.
Net als in 2020 is zij weer een van de finalisten voor de NT2schrijfprijs. En dat is knap, als je bedenkt dat er ongeveer 750 deelnemers hebben meegedaan.
Vijf jaren geleden gevlucht met het gezin uit Syrïe. Echtgenoot is uroloog en Eiman heeft Arabische letteren gestudeerd. Hoe moeilijk waren de eerste jaren. Alles achter je laten en dan proberen om hier weer een bestaan op te bouwen. Moedeloos waren ze vaak. Inburgeren, bureaucratie, wachten, eindeloos wachten. Ze wilden vooruit. Laat onze dankbaarheid alsjeblieft tonen, zeiden ze. We zijn zo dankbaar en nederig dat we hier zijn opgevangen. Eindelijk zijn er lichtpuntjes. Drie kinderen op het VWO en de jongste heeft een mooi schooladvies gekregen. Echtgenoot is zich aan het omscholen en dan Eiman… Zij straalt weer.
Tegenwoordig werkt ze mee aan een project van de gemeente.
Maar het leukste nieuws is wel dat haar gedicht VAARWEL door Bob Zimmerman en Herma van Piekeren op muziek wordt gezet en wordt uitgevoerd tijdens de PROLOOG VAAR WEL van KunstKlank Noordwijk op 26 juli 2023.
In juni gaan we samen naar Antwerpen voor de finale van de NT2schrijfprijs. Of Eiman wel of niet gaat winnen met haar nieuwe gedicht BUITEN, voor mij heeft ze al gewonnen met haar mooie gedichten, doorzettingsvermogen en als mens. Een ware kampioen🥇!
Taalvrijwilliger zijn….. het is superleuk!